malzemeleri
muhallebisi için
- yarım su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı süt
- 2 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket tuzsuz etimek
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Etimeklerimizi dikdörtgen veya kare bir borcama diziyoruz üzerine hazırladığımız şerbeti gezdirip hepsinin ıslanmasını sağlıyoruz.Bir kenarda 10 dk kadar dinlendiriyoruz.
Muhallebisi için süt, un ve şekeri güzelce karıştırıp pişiriyoruz ocaktan indiriceğimize yakın vanilyasını ekliyoruz.Kıvamı biraz yoğun oluyor.
Hazırladığımız muhallebiyide etimeklerin üzerine döküyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.
En son olarak 1 bardak sütle hazırladığımız şantimizide soğuyan muhallebinin üzerine yayıyoruz bir gece dolapta bekletiyoruz ertesi günü servise hazır .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder