KOFTE ICIN MALZEME
1 kg koftelik bulgur
1 cay bardagi irmik
2 corba kasigi un
1 corba kasigi tuz
SOSU ICIN
1 cay fincani sivi yag
2 buyuk kuru sogan
4 orta boy domates
4 yesil sivri biber
2 dis sarimsak
1 kg yogurt
3 dis sarimsak
1 cay kasigi kr biber
1 cay kasigi nane
1 cay kasigi reyhan
YAPILISI
Bulguru soguk suyla iyice islatin ve 10 dakika bekletin .Kabaran bulgura tuz, irmik ve unu ekleyin iyice yogurun . Eger suyu az gelirse arada elinizi islatabilirsiniz .Yogrulan kofte hamur gibi oluncaya dek devam edin. Yogurma islemi bitince ( asagi yukari 1 saat kadar ) elinizle kucuk kucuk yuvarlayin .
Yuvarlanan kofteleri makarna haslar gibi bol suda haslayin ve kevgirle suzerek servis tabagina alin .
Haslanan kofteler hafif sogurken, diger tarafta sosunu hazirlayin . Tencerede iyice isinan yaga ilk once ezilen sarimsak sonra ince dogradiginiz sogani, iyice kiydiginiz yesil biberi ve kupkup dogranan domateside ekleyip iyice pisirin. Altini kapatmadan kara biberi,naneyi ve reyhanida ekleyin ve sosun altini kapatin .
Yogurda ezdiginiz 3 dis sarimsagi ekleyip iyice cirpin ve tum malzemeler hazir oldugunda
Tabagin icine ilk once kofteden , sonra sosdan ve son olarakda yogurt tan ust uste bir renk ahengi olusturun ve bu lezzetin tadini cikarin ....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder