PORTAKAL ŞEKERLEMESİ









Portakal mevsimi geçmek üzereyken bu tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle bu şekerlemeyi kek,pasta, kurabiye ve tatlılarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz tabi portakal aromasını seviyorsanız...
PORTAKAL ŞEKERLEMESİ
  • istediğiniz kadar portakal kabuğu
  • toz şeker
  • cam bir kavanoz


İlk önce portakal kabuklarını güzelce yıkayıp minik minik doğruyoruz .
Temiz ve kuru bir kavanoza 1 yemek kaşığı portakal 1 yemek kaşığı şeker sırasıyla dolduruyoruz dikkat edilmesi gereken kural en üste şeker gelicek kavanozon ağzını sıkıca kapatıyoruz karanlık bir yerde 15-20 gün kadar bekletiyoruz .Sonra buzdolabına kaldırıyoruz .
AFİYET OLSUN...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler