Kisir
2 bardak ince bulgur
1 kuru sogan
7-8 adet yesil sogan
3 domates
1 demet maydanoz, dereotu
4-5 sivri biber
2 limon
Yarım bardak zeytinyagı
2 çay kaşığı kırmızıbiber veya 1 kaşık biber salçası
1 marul
Tuz ,karabiber, kimyon,kurunane .
Bulgur bir tepsiye konup ayıklanır.
Uzerine 1-2 bardak kaynar su dokulup kapak kapatılır.
Sogan, maydanoz, dereotu, domates, biber yıkanıp kucuk kucuk dogranır.
Bulgur kabarınca ince dogranmıs kuru sogan, tuz, karabiber, kimyon,kurunane,kırmızıbiber konur, biraz yogrulur.
Hazırlanan sebzeler katılır, zeytinyagı ve limon suyu ilave edilip karıstırılır.
Temizlenmis marul yaprakları ile tabaga yerlestirilir. istediyiniz gibi suslenir servise sunulur.
Etiketler:
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder