Malzemeler;
1 kg kiyma ,%50 kuzu %50 dana
yarim kg biber
1kg patlican
2 bas sagan ;rendelenmis
6 dis sarimsak ;ezilmis
2 dilim bayat ekmek ,
1 demet maydonoz, ince kiyilmis
2 corba kasigi sivi yag
1 kahve kasigi tuz,
1 kahve kasigikarabiber,
1 kahve kasigi kimyon,
1 kahve kasigi kurunane,
1 kahve kasigi kekik,
Yapilisi
Kiymayi sogani ,sarimsagi, maydonozu ,ekmek iclerini ,tuzu ve baharatlari ekleyin yogurun 1 saat dinlendirin .Dinlenen kofte harcina istediyiniz sekli verip yagli kagit serilmis firin tepsisine dizin . Patlicanlarida alacali soyun uzerine tuz atin 15 dakika bekletin ,acisuyunu salinca yikayin suzun .Biberleride yikayin kurulayin.Sivi yagla patlicanlari biberleri yaglayin (firca ile dah cabuk oluyor ) Yaglanmis sebzeleride tepsiye dizin orta derecedeki firinda 1 saat pisirin .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder