MEYVELİ PASTA


pandispanyası:
5 yumurta
5 fincan şeker
5 fincan un
1,5 fincan nişasta
yarım fincan sıcak su
yarım fincan sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
kreması:
4 su bardağı süt
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 yumurta(sarısı)
arası:
muz
damla çikolata
üzeri:
2 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
2 tane kivi
1 tane muz
1 paket tart jölesi
kremasının yapılışı:
vanilya hariç bütün malzemeleri koy çırpma teliyle muhallebi kıvamına gelene kadar iyice pişir.muhallebi ılınınca vanilyayı ekle 2-3 dk daha çırp.keki 3'e böl ve en üst katını tabağa ters çevir şekerli su ile çok az ıslat kremanın yarısını sür damla çikolataları dök.2. katınıda üstünede koy kremanın diğer yarısını dök muzları diz 3.kekide koyup hafif ıslat krem şanti sür kivi ve muzla süsleyip jölesini dök.
pandispanyanın yapılışı:
yumurtanın aklarını krem şanti kıvamına gelene kadar çırp ve şekerin yarısını ekleyip eriyinceye kadar çırp.ayrı bir kasede yumurta sarılarını,kalan şekeri ve sıcak suyu ekle eriyinceye kadar çırp şeker eriyince yağ ekle çok az çırp.Unu,nişastayı,kabartma tozunu ve vanilyayı ele.eledikten sonra tahta kaşıkla karıştır.sonra çember kalıba dök.fırının derecesi öncedeen ısıtılmış 180 derecede 45 dk pişir
AFİYET OLSUN
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler