Abant Kebabı

Hanımlar size bir arkadaşımın tarif ettiği bir et yemeği olan Abant Kebabının tarifini yazıcağım.Bu yemeğimiz yok denecek kadar az bir yağ ile pişirildiği için sağlık yönünden mükemmel bir yemek.
Şimdiden afiyet olsun diyorum.


Abant Kebabı için gerekli Malzemeler-- 4 adet közlenmiş Patlıcan( Közlemeçiniz yoksa Patlıcanları Fırında veya bir Teflon tavada közliyebilirsiniz).----500 grm.Kuşbaşı doğranmış(küçük olarak)Kuzu Eti---2 adet Domates--3 adet Sivri Biber---4 adet Kültür Mantarı--1 Çorba kaşığı sıvı yağ---1 adet orta boy soğan---1 çay bardağı rendelenmiş Kaşar Peynir --1 kase süzme Yoğurt---1 çorba kaşığı salça---1 adet salatalık--1,2 diş sarımsak--bir kaç dal dereotu--Tuz, Karabiber,Pul biber.


Abant Kebabının Yapılışı---Yarım kilo Kuşbaşı Kuzu etimizi içine bir kaşık sıvı yağ koyduğumuz bir tavaya alalım etimiz suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirelim. Küp küp doğradığımız soğanı ilave ederek bir kaç dakika soteliyelim.Sırası ile önce ufak ufak doğradığımız sivri biberi,Mantarları,Domatesleri ilave ederek 1-2 dakika pişirelim daha sonra salçasını ve tuzunu ekliyerek kısık ateşte et yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Közlenmiş Patlıcanları parçalamadan kabuğunu soyarak bir fırın tepsisine alalım.Karnı yarık yapar gibi karnından boyunca yarıp hazırladığımız etli malzemeyi Patlıcanlara dolduralım üzerlerine kaşar rendesi serperek fırına verelim. 10-15 dakika fırında pişen yemeğimizi alalım.Tek kişilik olarak bir Patlıcanımızı SERVİS tabağına alıp Yanına (Yoğurt,küp küp doğranmış salatalık,dereotu ve tuzu karıştırarak yaptığımız karışım) Yoğurtlu karışımdan ilave ederek servis edelim.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler