Kuzu Kol Sarmasının Malzemeleri----
Bir adet kemiği alınmış Kuzu kolu--bir çorba kaşığı Biber salçası veya domates salçası--2-3 diş sarımsak---bir çorba kaşığı sıvı yağ--Kekik,tuz,---bir fincan Galete unu,bir kaç dal Maydanoz--Karabiber miktarı isteğe göre.
Kuzu Kol Sarmasının yapılışı--
Kemikleri çıkarılmış Kuzu kolunu Tezgahın üzerine alalım.Diğer tarafta bir kasenin içine sıvı yağımızı koyup içine dövülmüş sarımsakları,Kekik, Karabiber,Salça,Tuz ilave ederek iyice karıştırıp etimizin her tarafına bu karışımı sürelim.Sonra Galete ununu etimizin üzerine serpelim ve doğradığımız maydanozlarıda ilave ederek etimizi sıkıca rulo şeklinde saralım. Açılmaması için kuvvetli bir makara ipliği ile birkaç yerinden bağlıyalım.
Fırın tepsisine yerleştirdiğimiz sarma etimizi Kızgın bir fırında önce 240 derecede sonra etimiz kızarmaya başlayınca 150 derecede pişirelim.Yanına Patates püresi veya güzel bir pirinç pilavı ile servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder