Acı Soslu Kıymalı Mantı





Selamlar,yeni kurmuş olduğumuz ''Ev Yemeği'' web sitemizde ağızlarınıza layık lezetli ev yemekleri tarifleri vereceğiz.

İlk olarak Türkiyemizin zengin mutfağının en güide yemeklerinden ''Kıymalı Mantı''yemeğitarifini vereceğim.



Malzemeler(8 kişilik)

Kıyma,sovan,tuz,k.biber,hamuru için 3 su bardağı un,2 yumurta,tuz,1 su bardağı su.



YAPILIŞI



Un ve tuz harmanlanıp ortasını havuz gibi açtıktan sonra iki yumurtayı ve suyu ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurulur.Hamur bir bezle örtülerek yarım saat kadar bekletilir.

Daha sonra ise hamur iki eşit parçaya bölünerek yufkadan birazcık daha kalın olacak şekilde açılıp istenilen büyüklükte kare şeklinde kesilir.

Kıyma,rendelenmiş soğan,tuz ve karabiberli harç istenilen miktarda karelerin içine konarak bohça şeklinde kapatılır ve kaynamakta olan tuzlu suya bırakılır


10 dakika veya 15 dakika süre ile haşlanır.servis tabağına alınarak üzerine sarmısaklı yoğurt konur.İsteğe göre üzerine salçalı,kırmızı biberli yağ yakılarak servis edilir.Afiyet olsun.

İlgili yemek tarifi sitemize link verilmek koşulu ile diğer web sitelerinde yayınlanılabilir.



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler