AHUDUDULU KREMALI PASTA



Meyveli pasta sevenler icin güzel bir tarif sizlere. Ilk defa denedim bu pastayi, ahududularin derin dondurucudan olmasindan süslemeleri pek iyi olamadi, meyveler biraz üzerinde eridiler. Ileride taze ahududu cikinca tekrar yapip, daha güzel fotografini cekip yayinlamaya calisirim...

Malzemeler:
pandispanyasi icin:
6 adet yumurta
bir fiske tuz
150 gr (yaklasik bir nescafe fincani) toz seker
175 gr un
75 gr nisasta
2 cay kasigi kabartma tozu
Ara ve üst malzemesi:
6 yaprak jelatin (ben bir paket agar agar kullandim)
250 gr magerquark (süzme yogurt-az yagli olanlarindan)
yarim limonun rendesi (ben koymadim)
3 yemek kasigi ahornsirup yani akca agac surubu, ben evde mevcut olmadigindan onun yerine 2 yemek kasigi pekmez koydum.
2 yemek kasigi vanilya
yarim litre taze krema
1 yemek kasigi limon suyu
3 yemek kasigi pudra sekeri
600 gr ahududu (taze veya dondurulmus)
4 yemek kasigi ahududu marmeladi
50 gr badem veya findik file
Yapilisi:
Yumurtalarin sarilarini ve aklarini dikkatlice ayirin. Yumurta aklarini bir fiske tuz ile iyice sertlesene kadar cirpin. Yumurta sarilarini da bir nescafe fincani toz seker ile rengi acilip seker eriyinceye kadar cirpin. Yumurta aklarini yumurta sarisina dikkatlice yavas yavas ekleyin. Unu nisasta ve kabartma tozu ile birlikte karisima eleyin ve karistirin. Kalibi margarinle yaglayin. Firini 180 derecede isitip alt kisimda 30 dakika kadar pisirin. 5 dakika da kapali firinda bekletip disari cikarin. Soguduktan sonra keki kaliptan cikartip, en az 6 saat bekletin. Bademleri bir tavada kisik ateste hafif kahverengi olana kadar kavurun ve sogutun. Jelatinleri soguk suyun icinde yumusatin. Quarki limon kabugu rendesi, ahorn sirup veya pekmez ve vanilya ile karistirin. Kremayi sertlesene kadar cirpin. Yarim limon suyunu 2 yemek kasigi su ile isitin ve yumusayan jelatinle karistirip eritin. Eriyen jelatinin yarisini quarka, diger yarisini da cirpilan kremaya yavas yavas katin. Ahududulari yikayin, süzün ve bunun yarisini iki yemek kasigi pudra sekeriyle püre haline getirin. Kremanin ücte birini üzerini süslemek icin ayirin. Kalan kremaya püre haline gelen ahududulari katip karistirin. Pandispanya kekini ikiye kesin. Bir bardak sicak suyun icinde bir iki kasik seker karistirip, pandispanyanin alt yarisinin üzerine serpin (Ahududu marmeladini cok az sekerli su ile daha sürülebilir hale getirin). Marmeladi da yine üzerine sürün.
Quarkli karisimi marmeladin üstüne yaydirin ve pandispanyanin diger yarisini üzerine kapatin. Daha sonra ahududulu krema ile en üstü ve yanlari kaplayin. Bademlerle de yan taraflarini süsleyinAhududulari pastanin üzerine yerlestirin ve en son ayrilmis olan sade krema ile süsleyin.

AFIYET OLSUN!

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler