Arnavut ciğeri Tarifi




3 hafta önce anneciğim için İzmir’e gittiğimde, ailemizin hayattaki son Arnavutu canım halamla tarifimi gözden geçirdik ve tam puan aldım. Şimdi gönül rahatlığı ile sizlerle paylaşıyorum.

Yumuşak ve lezzetli bir ciğer için püf noktaları:
  1. Ciğerin mutlaka zarını ve sinirlerini temizleyin ve zarını soymadan önce yıkayın. Zarını soyduktan sonra yıkarsanız sertleşir.
  2. Kızgın ve bol yağda kızartın.
  3. Tuzunu, kızarttıktan sonra serpin.
  4. Ciğeri sertleştiren nedenlerden biri de fazla kızartmaktır. 1-1,5 dakikadan fazla kızartmayın.
  5. Ciğerin lezzetini arttırmak için, kızartma yağından birkac kaşık başka tavaya alıp, içine kırmızı tozbiber ekleyin, yakmadan karıştırın ve kızarmış ciğerin üzerine gezdirin.
MALZEMELER:
  • 500 gr. koyun ya da dana karaciğeri
  • 1/2 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 baş soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2-3 büyük boy patates (küp küp dogranıp, tuzlu suda bekletilecek)
  • Kızartmak icin mısırözü yağı
  • Tuz
HAZIRLANIŞI:
  • Ciğeri, zarını soymadan önce iyice yıkayın. Zarını soyun, sinirli kısımlarını çıkarın, findıktan biraz irice parçalara doğrayın.
  • Büyükçe bir kabın içine koyun, üzerine 1 çorba kaşığı toz kırmızı biber ve 1/2 su bardağı unu serpip iyice karıştırın. 15-20 dakika kadar dinlendirin.
  • Ciğer dinlenirken, patatesleri küp küp doğrayıp tuzlu suya atın.
  • Piyazlık doğrayıp, tuzla ovduğunuz soğanları yıkayıp suyunu süzün.
  • Temizleyip ince kıydığınız maydanoz ve soğanı karıştırıp sumağını, biraz zeytinyağını ve limonunu ekleyip, bir kenarda bekletin.
  • Küp küp doğrayıp tuzlu suda beklettiginiz patateslerin suyunu süzdürüp, iyice kurulayın.
  • Ciğerleri, üzerlerindeki fazla unun ve tozbiberin dökülmesi için bir süzgüye alıp silkeleyin.
  • İyice kızmıs olan yağda önce patatesleri kızartın. Sonra da ciğerleri karıştırarak yaklaşık 1 dakika pişirdikten sonra, delikli kepçe yardımıyla yağını süzüp, servis tabağına alın.
  • Ciğeri kızarttıktan sonra, üzerine biraz tuz serpin. Tavadaki yağdan birkac kasık bir cezveye alın, üzerine 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber koyun. Ateşte iyice karıştırdıktan sonra, biberli yağı ciğerin üzerine gezdirip, dökün.
  • Ciğeri, patatesi ve soğanı, servis tabağına yan yana koyup, sıcak ya da soğuk servis yapın.
  • Arzu ederseniz üzerine acı pul biber ve kekik de serpebilirsiniz.

Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler