Pastaneden aldıklarımızdan bile daha lezzetli bir tarif. Tavsiye ederim, deneyin...
MALZEMELER:
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta (beyazı hamuruna, sarısı üstüne)
- 3/4 su bardağı sıvıyağ
- Aldığı kadar un
İç malzemesi:
- 150-200 gr. yumuşak beyaz peynir
- 1 demet maydanoz
Hazırlanışı:
- 1 su bardağı ılık suyun içinde, 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 paket mayayı eritip, üzeri köpüklenene kadar bekletin.
- Üzerine, 1 su bardağı ılık süt, 3/4 su bardağı sıvıyağ, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yumurtanın beyazı ve aldığı kadar un ilave edip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Iyice yoğurduğunuz hamurun üzerini örterek en az 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanmış hamurdan, cevizden biraz büyük parçalar koparıp avuç içinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- 10-15 dakika kadar da tepsi de mayalanması beklendikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 C/350 F fırında altı ve üstü pembeleşene kadar pişirin (poğacaların yumuşak olması için, pişerken fırının içine 1 kase sıcak su koyabilirsiniz).
- Poğaçalar piştikten sonra ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin ve üzerlerine havlu örterek soğumaya bırakın (kurumaması icin).
- Bu arada maydanozu incecik kıyıp, bir kısmını ağız kısmına bulamak icin ayırın, kalanını beyaz peynir ile karıştırın.
- Poğaçaları ortadan ikiye keserek (bütün ayırmayın, arkasından bir bölümü tutsun) ortalarına beyaz peynirli maydonozdan koyun, kesik yerine de biraz peynir sürüp ince kıyılmış maydonoza bulayın (Beyaz peyniriniz sertse, ağız kısmına krem peynir sürebilirsiniz).
- Maydanozlar tazeliğini yitirmeden servis yapın...
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder