Aşkın Büyüsü Çilek Soslu Cheescake

Herkese merhaba.


Buz gibi bir akşam dışarısı ayaza kesmiş.Yağmur yağıyor.Ama çok şükür benim içim sıcacık.İşten geldiğimden beri mutfaktayım.Hazırlığım Allahın izni ile yarına.

Çok şükür bir yarı dönemi daha hayırlısı ile tamamlıyoruz bu hafta.Çocuklar mutlu biz mutlu.Ee haklılar çalıştılar yoruldular şimdi dinlenme vakti.Şöyle yan gelip yatma,yayılma vakti.Ben de tam işte o ortamı hazırlama gayretindeyim.

Beni tanıyanlar artık bu lezzetin aşığı olduğumu tam bir cheesecake hastası olduğumu biliyor.Şükürler olsun ki büyük oğlum da bu konuda benimle aynı fikirde.Bu cheescake onun için. Daha önceki bir postumda birden çok sevgilim var demiştim.Evet bu çilek soslu kalpli cheescake Ankaralım için yapıldı şimdi huzurlarınızda arz-ı endam eylemekte.


Buyrun tarife


Malzemeler





  • 1 paket burçak büsküvi



  • 50 gr margarin



  • 2 paket Labne (toplam 400 gr)



  • 3 adet yumurta



  • 1 küçük paket krema



  • 1/2 su bardağı tozşeker



  • 1 yemek kaşığı un



  • bir paket vanilya



  • 1 adet limon kabuğu rendesi


Üzerinin sosu için





  • 2 su bardağı çilek (ben mevsiminde deepfreze koymuştum)



  • 1 çay bardağı tozşeker



  • 1 yemek kaşığı nişasta



  • 1/2 çay bardağı su




Yapılışı





  1. Burçak büsküviyi rondodan geçirip un haline getirin.Eritilmiş margarin ile iyice karıştırıp altına yağlı kağıt serilip kenarları yağlanmış kelepçeli kalıbınıza döküp elinizle iyice bastırarak kenarlarına da 1 cm yükseklik vererek bir taban oluşturun ve kalıbınızı buzdolabına koyun.


  2. Suyunu süzdürdüğünüz labne peyniriniz ile şekeri mikserle iyice çırpın.


  3. Kremayı ekleyip çırpmaya devam edin


  4. Önce yumurtanın birini kırın iyice çırpın daha sonra diğer iki yumurtayı da tek tek kırıp iyice çırpın.


  5. Ununuzu ,vanilyayı ve limon kabuğu rendesini de karışıma ekleyip çırpmaya devam edin.


  6. Buzdolabından kalıbınızı alıp karışımı kalıbınıza boşaltıp üzerindeki hava kabarcıklarını iyice gidinceye kadar kaşıkla karışımı düzleyin.Bu kabarcıkları patlatıp düzlemezseniz cheescakekiniz çatlar.Hoş bazen ne yaparsanız yapın çatlıyor ama.


  7. 160 derecede fırına koyup kapağını hiç açmadan üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.Fırını söndürdükten sonra da kapağını fırın soğuyana kadar hiç açmayın.


  8. Üzeri hafif pembeleşene kadar pişirmeniz yeterli çünkü fırını söndürdükten sonra da çıkarmadığınız için o ısı ile pişmeye devam ediyor.


Üzerinin sosu için de malzemeleri bir kaba koyup çilekleri çok örselemeden ama nişastanın top top olmasına da izin vermeden koyulaşıncaya kadar pişirin ve soğuduktan sonra cheescakekin üzerine düzgünce yerleştirin.



Cheescakeki piştikten bir gün sonra yenmek üzere buzdolabında dinlendirin



Hadi o zaman sizde yapıp birilerini şımartın mutlu edin.Bu aşkı siz de yaşayın ve yaşatın.



Yüreğiniz her zaman sıcacık sevgilerle dolu olsun.........

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler