Cevizli Ekmek

Herkese keyifli bir pazar diliyorum.Sabah sahilde yaptığımız keyifli bir yürüyüşün ve denize karşı içilen türk kahvelerinin ardından,yapılan güzel bir kahvaltı ile pazar gününün yarısını geride bıraktık.Hava o kadar güzeldi ki tertemiz sakin.Pazar günleri hep çok uyumak isterim ama bizim evin en az uyku ile yetinen kocaman adamı bir türlü buna izin vermez. Her pazar hadi öğlen oldu diye ısrarla evin içinde dönüp durur.Öğlen dediğinde saat 8 civarı birşeydir.Söylenerek kalkarım fakat sonra da kalktığıma ve günü uzun uzun yaşadığıma memnun olurum.

Neyse ben bu ekmek işine fena taktım.Bu sefer de cevizli ekmek yaptım muhteşem bir tat oldu

Ölçüleri Acemi Şef'in sitesinden aldım.İki somun ekmek oluyor, birinin içine ceviz koydum diğeri sadeydi.Denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler




  • 1 paket instant maya


  • 1 tatlı kaşığı silme tozşeker


  • 1,5 su bardağı ılık su (ben yarısını süt koydum)


  • 3-4 su bardağı un (ele yapışmayacak kıvamda bir hamur olana kadar)


  • 2 tatlı kaşığı silme tuz


  • fazla dövmeden küçülttüğünüz ceviz


Yapılışı



bütün malzemeleri bir kabın için de (öncelikle unun hepsini koymayın) iyice yoğurun.Unu yavaş yavaş ilave edin.Kocaman bir top şeklinde hamurunuzun üzerini nemli bir bez ile örtüp 40 dakika kadar sıcak bir yerde bekletin mayalandıkça kabarıyor süper bir görüntü oluşuyor.Sonra yine iyice yoğurup hamuru ikiye bölün (ben bu aşamada ayırdığım parçanın birine cevizi ilave ettim.) istediğiniz şekli verin ve hafifçe unladığınız tepsiye yerleştirin üzerine de biraz su püskürtün , 20 dakika kadar bu şekilde sıcak bir yerde bekletin.Somunların büyüdüğünü görüp sevineceksiniz bu aşamada.Fırına koymadan önce ekmeklerin üzerine verevlemesine çizikler atın bu içinin de iyice pişmesini sağlıyor.Üstlerine biraz un serptikten sonra da 220 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.Yaklaşık 30-35 dakika da pişiyor. Bu arada üzerlerine un serpmeden önce yumuşak olması için üstlerini süt ile ıslatın ve pişirme aşamasında fırına dayanıklı bir kap ile fırına su koymayı ihmal etmeyin



Çıkan kokuya inanamayacaksınız.yemek yapmak çok güzel keyifli bir uğraş ama şunu anladım ki ekmek yapmak başka birşey sanki kutsal bir yanı var.Afiyet olsun.



Ben bu ekmek işine gerçekten taktım bugün içinde başka bir ekmek deniyeceğim.Beni izlemeye devam edin.







Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler