Ayvalı Muhallebi



Ayvalı Muhallebi Tatlısı


Malzemeler--Bir kg. süt--1 su bardağı toz şeker--2 çorba kaşığı un--3 çorba kaşığı Nişasta--1 yumurta sarısı--1 çay kaşığı vanilya--1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi--1 çorba kaşığı margarin--3 adet ayva --1 çay bardağı şeker--1 çay bardağı döğülmüş toz fındık.

Ayvalı Muhallebi Tarifi

Derince bir tencereye sütü,şekeri,unu,nişastayı,yumurta sarısını limo rendesini ve suyunu koyarak pürüzsüz bir hale gelene dek çırpalım.Sonra tencereyi ateşe oturtup göz göz olana kadar pişirelim.

Hanımlar bu arada muhallebimizi devamlı karıştırıyoruz dip tutmaması ve topaklanmaması çok önemli.Pişen tatlıyı ateşten alıp içine margarinimizi ilave ederek 10 dakika mikserle çırparak 1-2 dakika dinlenmeye bırakalım.


Diğer yanda rendelenmiş ayvalarımızı bir kaba koyarak üzerine bir çay bardağı toz şekeri ilave ederek pişirelim. Fındık tozunuda pişen ayvalara ilave edip ayvaların yumuşamasına kadar pişirelim.

Hazırladığımız Muhallebiye pişen ayvaları ilave edip iyice karıştırarak ıslatılmış cam tepsiye dökelim. 1-2 saat buzdolabında bekledikten sonra üzerini süsliyerek servis edelim.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler