Bademli ve Limonlu Biscotti


Merhabalar :)
Nasılsınız dostlar :)
Sofram için ve ailem için ve benim için dilediğiniz tüm güzel dileklere teşekkür ediyorum :) Diğer yazımda da dediğim gibi elimden geleni yapmaya çalıştım karınca kararınca :)
Bugün ise cumartesi günü kafama göre hazırladığım biscottileri paylaşacağım sizlerle:) Önceleri çok acemice ve şekilsizce yapıyordum ama artık öğrendim sanırım daha düzgün şekilli ve daha gevrek oluyorlar:)
Bu tarifimi incelediğim değişik biscotti tarifleri ile derledim, bakalım beğenecekmisiniz :)

Malzemeler:
3 su bardağı un (250 ml. lik bardak)
3/4 su bardağı mısır nişastası
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı şeker
3 büyük yumurta
3 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
3/4 su bardağı soyulmuş ve ikiye üçe kırılmış badem
40 gr. beyaz çikolata rendesi
90 gr. tereyağı

Yapılışı :
Büyük bir kapta tuz, un, nişasta ve kabartma tozu karıştırılır, ortası havuz şeklinde açılır.
Başka bir kapta, yumurtalar ve şeker iyice çırpılıp, içine limon kabukları da eklenerek unlu karışımın içine eklenir..
En son beyaz çikolata rendesi, tereyağ ve bademler de eklenip iyice yoğrulan hamur iki yada üç eşit parçaya bölünüp silindir olarak şekillendirilir ve yağlı kağıt serili tepsiye alınıp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20 dk. pişirilir.
20 dk. sonrasında fırından alınıp 10 dk. dinlendirildikten sonra iki parmak kalınlığında dilimlenip tekrra tepsiye dizilen biscottiler 150 derecelik fırında 15 dk. daha pişirilip, soğuduktan sonra servis yapılır..

Afiyet bal şeker olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler