Çay soframızdan birkaç kare fotoğraf ile birlikte farklı bir ’strudel’ tarifi... Tavuklu, sebzeli kremalı bir iç, üzerine de yine krema ile hazırlanmış bir sos. Lezzet harika, görüntü güzel, hazırlaması kolay. O zaman denemek gerek değil mi?
- 10 adet baklava yufkası
- 2 adet kemiksiz tavuk göğsü (küçük küp küp doğranmış)
- 2 adet orta boy pırasa (ince kıyılmış)
- 1 adet büyük boy havuç (jülyen doğranmış)
- 1 küçük dilim beyaz lahana (ince kıyılmış)
- 200ml krema / half-and-half cream
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı (yufkaların içine ve üzerine sürmek için)
- Rendelenmiş kaşar yada mozzarella peyniri
- 1 çay kaşığı köri (silme)
- Karabiber - tuz
Üst sosu için:
- 200ml krema / half-and-half cream
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- Biraz rende kaşar ya da mozzarella
- Çok az tuz
HAZIRLANIŞI:
- Tavukları yıkayın, küçük doğrayın, tavaya alıp suyunu çekip rengi değişene kadar kavurun. Bir başka kaba aktarıp sıcak bekletin.
- Aynı tavada (gerekirse biraz daha yağ ekleyin) jülyen doğranmış havucu zeytinyağda biraz çevirin. Lahanayı ve pırasayı ince kıyın, tavaya ekleyin, sebzeler pişene kadar soteleyin. Tavukları ekleyin, sebzelerle birlikte 1-2 dakika daha pişirin. En son baharatları, tuzu ve kremayı ekleyip kremayı çektirene kadar pişirin (tavanın dibinde bir iki kaşık sos kalana kadar). Soğutun.
- Baklavalık yufkayı iki kat olarak serin. Yufkaların üzerine fırça biraz zeytinyağı sürün. Uzun kısmına soğumuş içi koyun, üzerine rende kaşar veya mozzarella peyniri serpin ve sarın.
- Fırın kağıdı serili tepsiye dizin. Üzerine fırçayla yumurta sarısı ve zeytinyağlı karışımı sürün. Önceden ısıtılmış 200C fırında pişirin.
200 ml kremaya 1 tatlı kaşığı nişasta koyup, orta ateşte koyulaşana kadar karıştırın. Biraz rende kaşar ekleyerek peynir eriyince servis kasesine bosaltıp, yerken böreklerin üzerine dökerek servis yapın.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder