Balkabağı Tatlısı

Balkabağı Tatlısı


Malzemeler

1,5 kilo bal kabağı—1 çay bardağı su—1 su bardağı çekilmiş ceviz—3 bardak şeker.



Yapılışı

Kabakların kabukları soyulur dilimlenir ve iyice yıkanır.Tabanı geniş bir tencereye dizilir.üzerine şeker konur 1 çay bardağı su gezdirilir.kapağı sıkıca kapatılır ve kısık ateşte kabak yumuşayıncaya kadar pişirilir.ateşten alınıp soğumaya bırakılır. Servis tabağına alınıp ceviz ve fındıkla süslenir.Afiyet olsun....
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler