Bazıları Bol Yağlı Sever.:)

Merhabalar Sevgili Arkadaşlar,

Geçtiğimiz hafta bizimkiler bayram için Trabzon'a gittiler..Sisten dolayı da rötarlar çok olunca,annecik babam için tuzlu poğaça istemişti benden..Yaklaşık 20-25 yıldan beri yaptığım klasik poğaçaları hemen yapıp pişirmiştim..Sözde 1 tepsi yeterli olacağından hamuru az tutmaya çalıştım..Bizim evimizde öyle 1 tepsi ile kurtulamayacağımı unutmuşum birden..Poğaçaları fırından çıkardığım an kapımız çalındı..Kokusu mutfağa,oradan dışarı,kapı açılınca koridora yayılan poğaçalar göz açıp kapayıncaya kadar bitiverdi..)Annecik dedi ki,sabah yanımıza ne alacağız şimdi? Tekrar yapabilir misin?Gerçi işe de gidiyordun ama.!

Tekrar dolaptan yağ çıkart,malzemeleri yoğurma kabına koy başla yoğurmaya..Derken poğaçalar tepsiye,ben kendimi dışarı zor attım..Her Cumartesi olduğu gibi, yine işe 1,5 saat rötarla gittim..Yıllardır alıştıklarından soru bile sormadılar.Kesin yine kek veya pasta için geciktiğimi anlamışlardır.))

Hepinize sevgi dolu güzel bir hafta sonu tatili diliyorum..

Peynirli Poğaça

Malzemeler
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı
1,5 su bardağı yoğurt
1,5 çay kaşığı şeker
1,5 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
alabildiği kadar un
1/2 paket kabartma tozu

Üzeri için 1 yumurta sarısı

İçi için ezine beyaz peynir

Peynirli Poğaça

Hazırlanışı
Tüm malzemeyi yoğurma kabına koyup yoğurun.

Hamur ele yapışmayacak kıvama gelince bırakın.

Büyük parçalar koparıp yuvarlayıp elinizle açın.

İçine peynir koyup iki ucunu birleştirin.

Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp yaklaşık 25 dk pişirin..

Bezelye Tavası
Malzemeler

1 kg bezelye(yazdan dondurucuya atmıştık) yaprağı (adını unuttum)
3 yumurta
3 kaşık mısır unu
1 çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı beyaz un
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz,karabiber
1/2 çay bardağı su

Bezelye Tavası

Hazırlanışı

Bezelyeler hariç tüm malzeme çatalla iyice karıştırılır.

İçersine bezelyeler eklenip tekrar karıştırılır.

Tava kızdırılıp yağı konulur.

Karışım tavaya dökülüp kısık ateşte pişirilip tabak yardımı ile çevrilir.

Diğer tarafı da aynı şekilde kızartılıp servis edilir.


Afiyet olsun!
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler