Beğendili Pirzola
Merhaba..
Hayırlı sabahlar ve hayırlı haftalar diliyorum tüm okuyucularıma..
Hergün biraz daha serin günler yaşıyoruz burada sizlerin yaşadığı yerlerde durum nasıl merak ediyorum :)
Nerde olursak olalım, öncelikle sağlıklı olalım inşallah..
Bugün sizlerle ziyafet tadında bir yemek paylaşacağım.. Ziyafet tadında diyorum ama aslında pek sevmem pirzolayı yağlı oluşundan dolayı, yemeğin içindeki etin bile yağını ayıran biri olarak pirzola aşığı olmam beklenmez zaten :) Ama sevenleri için bambaşka bir lezzet orası kesin.. Hai bakalım, yaz patlıcanları biterken yapmalı yemeli bu yemeği..
Malzemeler:
750 gr. kuzu pirzola
Tuz, karabiber
Kırmızı toz biber
Taze biberiye
Beğendisi için:
5 adet patlıcan
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağ
50 gr. kaşar peyniri rendesi
Tuz ve karabiber
Domates sos için:
2 adet iri domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 diş sarmısak
Sıvıyağ
Tuz
Yapılışı:
Öncelikle patlıcanlar közlenip, kabukları soyulur bıçakla ezme haline getirilir.
Pirzolalar fırın tepsisine sıralanıp üzerine tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve taze biberiye eklenip önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişmeye bırakılır.
Beğendi için; Un ve tereyağı bir tencerede kavrulup üzerine bıçakla ezme yapılmış patlıcanlar eklenir, sonra süt, tuz ve karabiber ilave edilip karıştırılır. Ocaktan almadan evvel kaşar peyniri rendesi verilip eridikten sonra ocaktan alınır.
Domates sos için, sıvıyağ ve salçalar kavrulup üzerine domates rendesi, havanda dövülmüş sarmısak ve tuz ilave edilerek pişirilir.
Beğendi servis tabaklarına pay edilir. Üzerine pirzolalar koyulup, domates sos gezdirilerek sıcacık servis edilir.
Etiketler:
ana yemekler,
Et Yemekleri,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder