Beyaz peynirli, otlu gözleme




Arap marketinden alınmış lavaş pidesi/flat bread ile hazırlanmış, “tembel işi“ ama çok lezzetli olan bu gözleme tarifimi paylaşmak istedim bugün sizlerle. Hafta sonu kahvaltıları için, çok çabuk hazırlanabilen bir tarif. Benim aldığım paketten 3 adet, elips şeklinde pide çıkıyor. 1,5 tanesi, alttaki resimde gördüğünüz büyük boy gözlemeye yetiyor. Teflon tavanızın en büyük boyunu kullanmanızı tavsiye ederim.

Simdiden afiyet olsun...



Malzemeler:

  • 1/2 paket lavaş pidesi/flat bread
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/3 su bardağından biraz az zeytinyağı
  • Beyaz peynir ya da keçi peyniri (dilerseniz patatesli ya da ıspanaklı da yapabilirsiniz)
  • Dereotu, maydanoz
  • Karabiber

Hazırlanışı:

  • İnce doğranmış dereotu ve maydanozu, beyaz peynir ile karıştırıp, üzerine karabiberini ekleyin.
  • Ayrı bir kapta, 1/2 su bardağı süt ile zeytinyağını karıştırın.
  • Büyük boy teflon tavanızı biraz zeytinyağı ile yağlayıp, 1 adet pideyi kenarları tavadan sarkacak şekilde tavaya yerleştirin.
  • Diger pidenin de yarısını elinizle koparıp, tavanın tam ortasına gelecek şekilde koyun (böylece taban kısmı iki kat oluyor, sütlü malzemeyi eklediğimizde tavaya akmıyor).
  • Sütlü malzemenin yarısını pidenin üzerine döktükten sonra, iç malzemesini koyun.
  • Tavanın kenarından sarkan pideyi bohça yapar gibi kapatıp, üzerine kalan sütlü malzemeyi her tarafına eşit gelecek şekilde dökün ve orta ısıdaki ocakta 1-2 dakika kadar pişirin.
  • Bir tabak yardımı ile ters çevirip arka yüzünü de pişirip, servis tabağına alın.



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler