Arap marketinden alınmış lavaş pidesi/flat bread ile hazırlanmış, “tembel işi“ ama çok lezzetli olan bu gözleme tarifimi paylaşmak istedim bugün sizlerle. Hafta sonu kahvaltıları için, çok çabuk hazırlanabilen bir tarif. Benim aldığım paketten 3 adet, elips şeklinde pide çıkıyor. 1,5 tanesi, alttaki resimde gördüğünüz büyük boy gözlemeye yetiyor. Teflon tavanızın en büyük boyunu kullanmanızı tavsiye ederim.
Simdiden afiyet olsun...
Malzemeler:
- 1/2 paket lavaş pidesi/flat bread
- 1/2 su bardağı süt
- 1/3 su bardağından biraz az zeytinyağı
- Beyaz peynir ya da keçi peyniri (dilerseniz patatesli ya da ıspanaklı da yapabilirsiniz)
- Dereotu, maydanoz
- Karabiber
Hazırlanışı:
- İnce doğranmış dereotu ve maydanozu, beyaz peynir ile karıştırıp, üzerine karabiberini ekleyin.
- Ayrı bir kapta, 1/2 su bardağı süt ile zeytinyağını karıştırın.
- Büyük boy teflon tavanızı biraz zeytinyağı ile yağlayıp, 1 adet pideyi kenarları tavadan sarkacak şekilde tavaya yerleştirin.
- Diger pidenin de yarısını elinizle koparıp, tavanın tam ortasına gelecek şekilde koyun (böylece taban kısmı iki kat oluyor, sütlü malzemeyi eklediğimizde tavaya akmıyor).
- Sütlü malzemenin yarısını pidenin üzerine döktükten sonra, iç malzemesini koyun.
- Tavanın kenarından sarkan pideyi bohça yapar gibi kapatıp, üzerine kalan sütlü malzemeyi her tarafına eşit gelecek şekilde dökün ve orta ısıdaki ocakta 1-2 dakika kadar pişirin.
- Bir tabak yardımı ile ters çevirip arka yüzünü de pişirip, servis tabağına alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder