Mangalda ya da fırında pişireceğiniz etleri marine etmek için bir tarif var bugünkü yazımda...Ben “T-Bone Steak“ ile hazırladım ama mangala uygun herhangi bir etle de olabilir.
Afiyet olsun.
Malzemeler: ( 4 parça et için)
Afiyet olsun.
Malzemeler: ( 4 parça et için)
- 2 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 diş dövülmüş sarımsak
- 2 çorba kaşığı yoğurt suyu
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 2 büyük boy soğanın suyu
- Karabiber ve kırmızı biber
Hazırlanışı:
- Soğanın suyunu çıkartmak için rendeleyin, rendelenmiş soğanı bir süzgüye koyup elinizle ezerek suyunu bir kaba akıtın.
- Kalan tüm malzemeyi soğan suyu ile beraber karıştırın, soslayacağınız eti yıkayıp, kurulayıp bu sosa yatırın. Üzerini strechleyip buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra, pişirmeden 15-20 dakika önce cıkarıp, oda sıcaklığında bekletin.
- Mangalda ya da önceden ısıtılmış 450F/230C fırında, eti kurutmadan pişirin.
Not: Pişmeden tuz koymak eti sertleştireceği için, ben tuzunu piştikten sonra üzerine ekiyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder