Bezelye Çorbası Tarifi















Malzemeler:
2 Su Bardağı Bezelye
1 Çorba kaşığı Un
1 Adet Kuru Soğan
1 Su Bardağı Süt
3 Çorba kaşığı Hazır Çiğ Krema
1 Çorba kaşığı Margarin
Yeteri kadar Karabiber
Yeteri kadar Tuz


Hazırlanışı:

Bezelyeyi, kabuklarını soyduğunuz bütün soğanla birlikte 3 bardak suda haşlayın.
Çorbanın üstünü süslemek için 2 yemek kaşığı bezelye ayırın.
Haşladığınız bezelyeleri suyuyla birlikte mikserden geçirin.
Tencerede margarini eritin, un ilave edip 2-3 dakika karıştırın.
Ezilmiş bezelyeye süt, karabiber ve tuz ilave edin.
Tekrar karıştırın.
Kıvamını kontrol etmeyi unutmayın.
Koyu olursa su ekleyip karıştırarak kaynatın.
Servis yaparken üstünü krema, dereotu ve bezelye taneleriyle süsleyin.


Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler