Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Tarifi

















Malzemeler:
1 Litre Süt
Yarım çay bardağı Portakal Suyu
10 Çorba kaşığı İrmik
2 Çorba kaşığı Portakal Kabuğu Rendesi
10 Çorba kaşığı Toz Şeker


Üzeri İçin:
80 Gram Bitter Çikolata 
1 Çay Bardağı Krema 
Yeteri kadar Portakal Kabuğu Rendesi 


Hazırlanışı:
Süt, portakal suyu, irmik ve toz şekeri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip ocaktan alın. Su ile ıslatılmış kalıba karışımı aktarın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabına alarak en az 2 saat bekletin. Kremayı küçük bir sos tenceresinde kaynatmadan ısıtın. Çikolataları küçük parçalara bölüp kremaya ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Tatlıyı kalıptan çıkartıp dilimleyin. Üzerine ılınmış çikolata sos döküp rendelenmiş portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın.

Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler