Tam kızarmamış kapya biberleri küçük doğrayıp güneşte kuruttum,
inşallah kışın yemeklerime kuru biberleri koyup lezzetini artırırım
MERHABALAR SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM HERKESE SELAMLAR
Güneşte salça hazırlamak sanırım en doğal en lezzetli salçadır :)
hele bir de böyle kolay yoldan hazırlayıp kurutmak :)
yanılmıyorsam adana salçası bu şekilde hazırlanıyormuş,
ben bu yaz 3 çeşit salça hazırladım
sadece domatesle,
sadece kapya kırmızı biberle,
ve hem domates hem kırmızı biberle karışık
yıkadığım domates ve biberleri ayıklayıp tohumlarını,saplarını ayıklayıp 2 veya 3 parçaya bölüp çiğden rondodan geçirdim,
püre halindeki salçayı fırın tepsilerine döküp güneşte kuruttum,
tuzunu döküp kıvamı geldiğinde cam şişelere koydum,
üstlerine 1 parmak kadar sızma zeytinyağı koyup kaldırdım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder