Malzemeler:1 Çay Bardağı Kırmızı Mercimek1 Çay Bardağı İnce Bulgur2 Çorba kaşığı Sıvıyağ1 Adet Kuru Soğan2 Çay Kaşığı Pulbiber1 Adet Salçalık Kırmızı Biber1 Çorba kaşığı Biber Salçası1 Tatlı kaşığı Kuru Nane7 Su Bardağı SuYeteri kadar Tuz
Hazırlanışı:Biberin çekirdeklerini temizleyip zar şeklinde doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğan ve salçalık biberi kavurun. Su, 1 çorba kaşığı su ile inceltilmiş salça ve biberi ekleyin. Bir taşım kaynatıp bulgur ve mercimeği ilave edin.
Bulgurlar iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Pulbiber ve naneyi ilave edip ocaktan alın. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun. Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder