Abant Kebabı Tarifi













Malzemeler:
2 Adet Patlıcan
200 Gram Kuşbaşı Et
6 Adet Mantar
1 Kase Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2 Adet Domates
1 Adet Kuru Soğan
2 Adet Sivri Biber
1 Çorba kaşığı Tereyağı
Yeteri kadar Karabiber
Yeteri kadar Tuz


Hazırlanışı:
Etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Daha sonra üzerini üç parmak geçecek kadar sıcak su ve soğanı ilave ederek kısık ateşte suyunu tekrar çekene kadar pişirin. Pişmesine yakın tuzunu ilave edin. Suyunu çektikten sonra tereyağı ve mantarı ilave edin. Mantar da bıraktığı suyu çektikden sonra sivri biber, domates ve baharatlarını ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Etler pişerken bir yandan patlıcanların kabuklarını soymadan boylamasına ikiye kesin. Daha sonra kurulayın ve bir tencereye bolca sıvı yağ koyup orta hararetli ateşte önlü arkalı patlıcanlar yumaşayıncaya kadar kızartın. Kızaran patlıcanların fazla yağını kağıt havluyla alıp fırın tepsisine yerleştirin.


Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler