Bir Miktar Limon Suyu
Hazırlanışı:
Üstündeki delikten zeytinyağını ip gibi akıtmaya başlayın. Arasıra durup zeytinyağı ve yumurtanın birbirine karışmasını bekleyin.
Zeytinyağı eklendikçe yavaş yavaş yumurtanın hacmi artacak, rengi değişecek ve krema kıvamına gelecek.
En fazla yarım limon suyu olacak şekilde, damak zevkinize göre limon suyunu ekleyin. Limon suyu mayonezin rengini açıyor. Ben birkaç damla ekledim, tereyağı gibi mayonezim oldu.
Son olarak tuzunu kontrol edin. Her şey yolundaysa mayonez yapmayı öğrendiniz demektir.
Blender yoksa cam bir kasenin içinde tel spatulayla karıştırarak mayonez yapabilirsiniz.
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder