MERHABALAR SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM HEPİNİZE SELAMLAR SEVGİLER
Harikulade bir tatlı, inanın öylesine lezzetli ki ; biz de ikram ettiğim komşularımız da tadına doyamadık
aslında bildiğimiz taze Kemalpaşa tatlısı ama çikolatayı sevdiğimiz için bu şekilde pişirdim
hem sütlü, hem bitter çikolatalı,üstüne de çikolata sos :))))))))))))
pakette 1 litre su 1 kg şeker yazıyor ama ben kendime göre hazırladım
1 litre kaynamış soğuk kaymaklı (açık) süt ,
600 gr toz şeker( damak tadına göre ayarlanır ),
100 gr bitter çikolata (isteğe bağlı ),
1 paket 25 adet taze Kemalpaşa tatlısı,
Tencereye soğuk süt, küçük parçalara ayrılmış çikolata ve Kemalpaşa tatlıları konur,önce harlı ateşte kaynamaya balayınca daha kısık ateşte pişirilir,
bir kevgirle yavaş ve dikkatli bir şekilde karıştırılır(alt üst ederek değil) üstünden hafif hafif bastırarak
yumuşayınca ocak kapatılır,soğuyan tatlılar servis tabağına alınır,üstlerine çikolata sos dökülür
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder