Kermes için yapmış olduğum 2.kekim..Yine doğaçlama ve eldeki malzemeler doğrultusunda ortaya çıkmıştır..Haşhaş,portakal ve y.mersini üçlüsü keke çok yakışmış,çok ilgi görmüş..))Eğer sizlerde bu üçlüyü seviyorsanız, tarifim aynen aşağıda paylaştığım gibidir..Deneyip lezzet farkını görebilirsiniz..)
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
minicik tuz
100 gr yumuşak tereyağ
1/2 su bardağı süt
1 portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı portakal aroması
2 yemek kaşığı haşhaş
1 çay bardağı y.mersini
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
Hazırlanışı
Şeker,yağ,tuz,portakal kabukları iyice çırpılır.
Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.
Vanilya şekeri,portakal aroması,süt eklenip çırpılır.
Haşhaş ve y.mersinleri eklenip çırpılır.
Un,nişasta,k.tozu karışıp elekten geçirilip 3 eşit şekilde eklenip çırpılır.
Kalıp yağlanıp hazırlanır.
Fırın önceden ısıtılır.
Hamur kalıbın içersine eşit şekilde dağıtılır.
Kalıp masaya 1-2 kez vurulup ısınmış 175 c de ki fırında yaklaşık
45 dk pişirilir.
Hafif ılındıktan sonra kalıptan çıkartılır.
Soğuduktan sonra da tepesine pudra şekeri serpiştirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder