500 gr kıyma,
bayat ekmek içi,
4-5 diş sarımsak,
karabiber,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
kekik,
3 orta boy patates,
2 domates,
2-3 tane sivri biber.
HAZIRLANIŞI:
Önce köftemizi hazırlıyoruz.Bunun için kıyma,ekmek içi,2-3 diş ezilmiş sarımsak,kekik,karabiber ve tuzu yoğuruyoruz.Köfte yaparken püf noktalarından biridir özleşene kadar yoğurmak bir de dinlendirmek.
Köftelere parmak şekli vererek buzdolabında 1-2 saat dinlendirelim.Patatesleri soyup rendeleyelim.Sudan geeçirip suyunu süzelim ve kurulayalım.Bunun için yeni çıkan salata kurutucular uygun.Dolapta bekleyen köfteleri 190-200 derece ısıttığımız fırında pişirelim.Ayrı bir tavada kabuklarını soyup rendelediğimiz domatesleri sıvı yağda,2 diş ezilmiş sarımsakla,kekikle birlikte bir sos hazırlayalım.
Patatesleri kızartalım.Servis tabağaına alalım.Fırından çıkan köfteleri kızarmış rende patatesin üzerine alalım.En üste de domates sosunu bolca dökelim.Bende o an domates olmadığından salça ile sos hazırladım ama en kısa zamanda yemeğin yenisini yapıp resimleri yenileyeceğim.
Dilerseniz yanında kızarmış biberle ikram edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder