KIYMALI KABAK DOLMASI

Çocukluğumda (şimdi tıpkı kızımın yaptığı gibi!)pek çok şey yemezdim.Yemediklerimin başında ise kabak gelirdi.Asla ağzıma koymazdım.Hiç unutmuyorum annem bana geldiği bir gün buzdolabımda kabağı görünce şok olmuştu.Eee artık evli bir kadın olarak yemesem de eşime yapmak için almıştım.Şimdi mi öhöm öhöm laf aramızda hala yemiyorum amaaaa kızartmasını yapıp üzerine saımsaklı yoğurtla yemesine bayılıyorum..
Acaba bir gün ben de kızımın evine gidip buzdolabını açtığımda ''aaaa kız sen domates yiyor musun artık!!''diyecek miyim mesela.Yok yok ben şaşırmam heralde.Benim canım arkadaşım Aysel de mesela (ünv.de ev arkadaşımdı,şimdi hayatımın arkadaşı) oda azılı bir vejeteryandı.Yok öyle hayvan sevgisinden filan değil eti ve türevlerini yemezdi,yiyemezdi;hatta TUTAMAZDI!!!Ama şimidi
-ee Aysel aşama ne pişiriyosun?
- köfte yapıyorum.
- bu gün ne yapıyosun ?
-fırında tavuk!!
Ey aşk sen nelere kadirsin!!!
A bir de şikayet ettiğim bir başka konu daha var.Neden evlenince iştahımız açılıyor ve de bir daha kapanmak bilmiyor canım.Sonra da gelsin kilolar,yağlar,artsın beden ölçüleri.İtiraz ediyorum bu duruma.Hiç erkeklerde bu sorun yok.Onlar yemeye aynen devam
Alt tarafı bir dolma tarifi verecektim di mi!Özlemişim yazı yazmayı,tarif vermeyi.Yoğunluk devam ediyor.Sınavım da 1 kasımdaydı,atlattım çok şükür.E fena geçemedi diyelim.Destek yorumlarınız için çok teşekkür ederim..
Gelelim kabak dolmasına.Artık anlamışsınızdır,tadına bakmadın,ama kokusu mis gibiydi.Yiyenler de pek beğendi.Belki size bir fikir olur ve yarın kabak dolması yaparsınız.


MALZEMELER;
10 adet kabak,
25O gr kıyma,
pirinç(ölçü veremiyorum ben göz kararı ayarlıyorum.)
2 iri soğan,
maydanoz,
nane,
2 adet domates,
1 yemek kaşığı salça,
karabiber,pulbiber,tuz,
2 diş sarımsak,
sıvı yağ.
HAZIRLANIŞI:
Kbakları yıkayıp dşını kazıyoruz.İçini oyup çıkarıyoruz.Bir kenarda su içinde bakletiyoruz.
Soğanı yemeklik doğruyoruz.Tavaya sıvı yağ koyup kavuruyoruz.İçine 1 yemek kaşığı salça ve incecik doğranmış sarımsağı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Soğanı pembeleşince ocağın altını kapatıyoruz.Yıkanmış pirincimizi ,kıymayı tuz,karabiber,pulbiberi harcımıza ekliyoruz.İncecik doğranmış maydanoz ve naneyi ekleyip karıştırdıktan sonra oyulmuş kabaklarımızın içine harcımızı dolduruyoruz.
Pişiriceğimiz tencereye kabakları oturtup salçayla sulu bir sos hazırlıyoruz ve tenceremize döküp kısık atşte yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.
İşte mutlu son.Ben artan içle soğan da doldurmuştum.Domates ve patates de olabilir.
AFİYET OLSUN..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler