Sinangil'e projeye defneylebirlikte'yi de dahil ettiği için çok teşekkür ediyorum.
Sinangil'den çeşit çeşit unlarım geldiği zaman ilk iş daha önce hiç yapmadığım ama yapmayı çok istediğim ekmekler oldu.Yaptığım ekmekleri okula arkadaşlarıma da götürdüm bir türlü benim yaptığıma inanamadılar.Uzun uğraşlar sonucu ekmekleri benim yaptığıma ikna oldular.Afiyetle yediler.
TAHIL EKMEĞİ
1 pk Sinangil Tahıl Ekmek unu,
1 pk maya,
1,5 su bardağından daha az ılık su.
YAPILIŞI:
Tahıl ekmek ununu,mayayı ve suyu yoğruma kabına alıp karıştırıyor ve takriben 10 dk kadar kuvvetlice yoğuruyoruz.20 dk kadar sıcak bir yerde mayalandırıyoruz.Daha sonra hamuru iki parçaya ayırıyoruz.İstenilen şekli veriyoruz.(Ben yuvarladım oval yaptım.Ama iyice mayalanınca yusyuvarlak oldu.)Yine sıcak bir odada en az 1 saat kadar mayalandırıp önceden ısıtılmış 230 derecelik fırında 40 dk pişiriyoruz.Ama siz yine de kendi fırınınıza göre ısıyı ve dakikayı ayarlayabilirsiniz.
Fırından mis gibi kokular gelince ve 40 dk.dolunca ekmeğimizi fırından çıkarıyoruz.İmkanınız varsa sıcak sıcak yiyin..Ben akşam bişey yemediğimdan ancak sabah tadına bakabildim.Çok nefisti çok.Bir köy ekmeğinin yanına en çok ne yakışır?Tabii ki çay,peynir,zeytin.İşte Sabah kahvaltım.
Ağır bir grip geçiriyorum.O yüzden yorumlarınıza hemen dönemezsem kusura bakmayın.Bu aralar vaktimin çoğunu hastanede geçiriyorum.
Bu arada yarın Mübarek kurban Bayramı.Hepinizin bayramını kutluyorum.Sevgiyle kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder