Bolu Kebabı Tarifi



















Malzemeler:
4 Adet Patlıcan
400 Gram Dana Kuşbaşı
2 Adet Kuru Soğan
250 Gram Mantar
2 Adet Domates
Yarım Çorba Kaşığı Domates Salçası
1 Su Bardağı Etsuyu
Yeteri kadar Sıvıyağ
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
Yeteri kadar Domates (Süslemek İçin)


Hazırlanışı:
Patlıcanların ortasını uzunlamasına kesin ve tuz serpin.
Yarım saat sonra yıkayıp, kurulayın ve arkalı önlü kızartın.
 Kestiğiniz patlıcanların ortasını açın.
 İç kısmını bıçakla hafifçe keserek çıkarın ve küçük doğrayıp bekletin.
 Diğer yandan, etleri bir tencereye alın.
 Etler suyunu çekine dek kavurun.
 Suyunu çekince içine yarım su bardağı sıvıyağı ve doğranmış soğanı ekleyin.
 3-4 dakika daha kavurup rendelenmiş domatesleri ve doğranmış patlıcan içlerini ekleyin.
 2 dakika daha kavurup, etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ekleyin.
 Tuzunu ve karabiberini ayarlayarak etler yumuşayana dek pişirin.
 Mantarları boyuna dilimleyip limonlu suda haşlayın.
 Ateşten alıp, delikli kepçe ile çıkararak etlere ilave edin.
 Hazırladığınız etli karışımı ortasını oyduğunuz patlıcanların içine doldurun.
 Et suyuna salçayı ekleyip ezerek tepsiye boşaltın.
 Patlıcanları yayvan bir tencerede pişirin.


Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler