Buzlu Vişne Şurubu

Buzlu Vişne Şurubu---

Malzemeler--2 kilo Vişne-- Bir su bardağı Kaynar su--8 su bardağı Şeker.

Yapılışı--Vişneler iyice yıkanır,sapları ve çekirdekleri çıkarılır,derin bir kaba alınarak üzerine bir bardak sıcak su dökülüp yarım saat bekletilir.Sonra tel süzgeçten geçirilerek süzülür.Çıkan Vişne suyu8 bardak toz şekerle birlikte şurup kıvamı alana dek kaynatılır .Kaynıyan şurubun üzerindeki köpük bir kaşık yardımı ile alınır.( Şekerin miktarı isteğe göre azaltılabilir).Kaynamış olan şurup ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.Şişelere konarak buz dolabında muhafaza edilir. Servis ederken içine küçük buz parçacıkları atılabilir.afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler