Hanımlar Gül mevsimini kaçırmadan Gül reçelini yapmanızı tavsiye ederim.Hoş kokusu ile bir çok alanda kullanılan Gül mutfaktada inanılmaz bir tat ve güzellik.
Gül Reçeli--
Malzemeler--500 gr. toz şeker-- Bir su bardağı tozşeker(ayrıca)--2 su bardağı su--2 su bardağı Pembe reçellik gül yaprağı--2 çorba kaşığı Limon suyu--3 diş Karanfil--1çay kaşığı Limon tuzu--bir tatlı kaşığı ezilmiş Lohusa şekeri (Şekerci veya pastahanelerde bulunur kırmızı şeker).
Gül Yapraklarının saklanması--
-Gül yapraklarının sap kısımlarını hafifçe kesip ağzı sıkıca kapanan bir kabın içine alın.Üzerine bir bardak tozşeker ve Limon suyunu ekleyip eliniz le iyice ovun.Sonra kabınızı kapatıp bir süre bekletin.(bu karışımı 2-3 ay bekletebilirsiniz,Gül şurubu veya pastalarınız için bu karışımı kullanabilirsinizPembe reçellik gül yaprağını istediğiniz miktarda bu şekilde buz dolabında saklıyabilirsiniz.)
Gül Reçelinin yapımı--
Bir tencerede suyu kaynatın.500 gr. tozşekeri ilave ederek şerbet kıvamına gelene dek kaynatın içineKaranfil tanelerini ve Gül yapraklarını ekleyin. Bir kaç taşım kaynattıktan sonraLohusa şekerini ve Limon tozunu ilave edip 3-4 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumadan kavanozlara boşaltın. Birkaç gün beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder