Gül Reçeli

Hanımlar Gül mevsimini kaçırmadan Gül reçelini yapmanızı tavsiye ederim.Hoş kokusu ile bir çok alanda kullanılan Gül mutfaktada inanılmaz bir tat ve güzellik.

Gül Reçeli--

Malzemeler--500 gr. toz şeker-- Bir su bardağı tozşeker(ayrıca)--2 su bardağı su--2 su bardağı Pembe reçellik gül yaprağı--2 çorba kaşığı Limon suyu--3 diş Karanfil--1çay kaşığı Limon tuzu--bir tatlı kaşığı ezilmiş Lohusa şekeri (Şekerci veya pastahanelerde bulunur kırmızı şeker).

Gül Yapraklarının saklanması--
-Gül yapraklarının sap kısımlarını hafifçe kesip ağzı sıkıca kapanan bir kabın içine alın.Üzerine bir bardak tozşeker ve Limon suyunu ekleyip eliniz le iyice ovun.Sonra kabınızı kapatıp bir süre bekletin.(bu karışımı 2-3 ay bekletebilirsiniz,Gül şurubu veya pastalarınız için bu karışımı kullanabilirsinizPembe reçellik gül yaprağını istediğiniz miktarda bu şekilde buz dolabında saklıyabilirsiniz.)


Gül Reçelinin yapımı--

Bir tencerede suyu kaynatın.500 gr. tozşekeri ilave ederek şerbet kıvamına gelene dek kaynatın içineKaranfil tanelerini ve Gül yapraklarını ekleyin. Bir kaç taşım kaynattıktan sonraLohusa şekerini ve Limon tozunu ilave edip 3-4 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumadan kavanozlara boşaltın. Birkaç gün beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler