Bu gün size Yılbaşında ve diğer zamanlarda sofralarınızı süsleyecek salataların tariflerini vereceğim öncelikle salata olmamasına rağmen soğuk bir yemek olduğu için Çerkez Tavuğunu tarif edeceğim.-------- Çerkez Tavuğu---
Malzemeler-- Bir adet tavuk göğsü,bir adet tavuk budu, 1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz, bir çay kaşığı kırmızı toz biber, yarım çay kaşığı kişniş isteğe göre, 5 adet karabiber tane olarak, bir adet soğan, bir havuç, 2 dilim bayat ekmek içi, bir çay bardağı süt, tuz, bir kahve fincanı zeytinyağı.
Çerkez Tavuğunun yapılışı--
Bir tencereye soğanı ,havucu ve tane karabiberleri koyup üzerine 5 su bardağı su ilave ederek kaynatalım sonra kaynayan bu karışıma tavukları ilave ederek kaynamaya devam ettirelim.İyice pişen tavuk parçalarını kemiklerinden ayırıp haşlama suyundan da bir su bardağı ayıralım.Bir kabın içine ceviz,kişniş ve ekmek parçalarını koyup üzerine süt dökerek ıslanmasını sağlıyalım sonra sıkarak süzdürelim,tuz,kırmızı biber ilave edip karıştıralım tavuk suyunuda yavaş yavaş ilave ederek boza kıvamına getirelim içine hazırladığımız tavuk etlerini koyarak karıştıralım iyice harmanlansın sonra hazırladığımız malzemeyi bir servis tabağına alalım.Ateşte zeytinyağını ve kırmızı biberi kızdırıp yemeğin üzerine gezdirelim bol ceviz serpsesk servise hazır edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder