CEVİZ TATLISI

İşte sonunda yarıyıl tatili geldi.Bu sabah buralara kar da yağdı.Evimiz de sıcacık,yanımda çayım.Biraz dinlenmeyi hak ettim galiba.Çok yoğun ve yorucu geçen bir kaç aydan sonra bu tatil bana çok iyi gelecek.Sadece ve sadece dinleneceğim.Fazla konuşmayacağım veeeee sabahları 5:30'da kalkmayacağım..Neyse ağzımızı da tatlandıralım değil mi.Şimdi çayın yanına bişeyler lazım.Şöyle ağızda dağılan,şerbetli lezzetli bir tatlı.Ceviz tatlısı benim en favori tatlılarımdan biridir.Yapması çok kolay yemesi de çok tatlıdır.

MALZEMELER:
1 su bardağı sıvı yağ,
1 pk eritilmiş margarin,
1 subardağı su,
1 pk kabartma tozu,
Sinangil sade un.
İç Harcı İçin:
iri kıyılmış ceviz,
2 tatlı kaşığı şeker.
Şerbeti İçin:(Soğuk Olacak.)
5 su bardağı su,
4 su bardağı şeker,
limon suyu.

HAZIRLANIŞI:
Malzemelerimizi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Hamurdan ceviz büyüklüğünnde parçalar koparıp elimizde açalım ve içine cevizli harçtan koyalım.Poğaça yapar gibi kapatıp yuvarlayalım.Hepsini bu şeklide yapıp tepsiye dizelim.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.Fırından çıktıktan sonra SOĞUK şerbeti üzerine dökelim ve daha iyi çekmesi için sönmüş fırına geri koyalım.Ttalıları ters çevirelim ki şerbeti her tarafı iyice çeksin.
Şerbetini çektikten sonra afiyetle yiyelim.
AFİYET OLSUN...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler