MALZEMELER:
1 su bardağı sıvı yağ,
1 pk eritilmiş margarin,
1 subardağı su,
1 pk kabartma tozu,
Sinangil sade un.
İç Harcı İçin:
iri kıyılmış ceviz,
2 tatlı kaşığı şeker.
Şerbeti İçin:(Soğuk Olacak.)
5 su bardağı su,
4 su bardağı şeker,
limon suyu.
HAZIRLANIŞI:
Malzemelerimizi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Hamurdan ceviz büyüklüğünnde parçalar koparıp elimizde açalım ve içine cevizli harçtan koyalım.Poğaça yapar gibi kapatıp yuvarlayalım.Hepsini bu şeklide yapıp tepsiye dizelim.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.Fırından çıktıktan sonra SOĞUK şerbeti üzerine dökelim ve daha iyi çekmesi için sönmüş fırına geri koyalım.Ttalıları ters çevirelim ki şerbeti her tarafı iyice çeksin.
Şerbetini çektikten sonra afiyetle yiyelim.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder