KÖY EKMEĞİ

Evde ekmek kalmayınca uzun zamandır aklımda olan Sinangil Köy Ekmeği'ni yapmanın tam zamanıdır dedim.Yapması çok kolay yemesi çok zevkli.Özellikle çocuklarım çok büyük bir zevkle yediler.Köy ekmeğinin yanına en çok da Tarhana çorbası yakışır dedim ve yaptım.Gerçekten çok uyumlu bir ikili oldular.Teşekkürler Sinangil...

Tarif üzerinde var zaten.Mayasına kadar düşünmüşler,o da içinde.Bir kutu Sinangil Köy ekmeği unu,1,5 su bardağından biraz daha az su ve maya.İyice yoğurup 1 saat kadar mayalandırıyoruz.
Daha sonra üzerini fırça ile ıslatıp istersek üzerine susam veya haşhaş tohumu serpebiliriz.Önceden ısıtılmış 220 derecede 30-40 dk. pişirmek yeterli olacaktır.

Benim tercihim de üzerinde dumanlar tüterken tereyağı ve bal sürerek yemek oldu.Tabii yanına sıcacık bir tavşankanı çay olmazsa OLMAZ!
AFİYET OLSUN..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler