Cevizli Burma

Merhaba,herkese selam ve sevgiler olsun.
Bayramda yapıp da yayınlayamadığım tatlımı geç de olsa sizlerle paylaşmak istedim.Bir paket baklava yufkasından 2 gün ara ile iki kez yaptım.Bebenin favorisi oldu,resmen bayıldı.Gerçekten de çok lezzetliydi.Şerbeti,tadı tam kıvamındaydı.Eğer denemek isterseniz,eminim memnun kalırsınız.Hem pratik hem de lezzetli daha ne olsun.
Malzemeler


  • Bir paket baklava yufkası (yarısını kullandım)

  • İstediğiniz kadar ceviz

  • 250 gr eritilmiş margarin,tereyağ karışımı

Şerbeti



  • 4 su bardağı şeker

  • 3 su bardağı su

  • bir kaç damla limon suyu

Yapılışı



  1. Baklava yufkanızı 2 kat olarak alın.Üzerine 1 yemek kaşığı eritilmiş yağı gezdirin.

  2. İrice dövdüğünüz,cevizden istediğiniz ölçüde yufkanın üzerine serpiştirin.

  3. Kısa olursa,daha rahat kullanacağınız,bir oklavaya yufkanızı sararak rulo yapın.

  4. Oklavanın iki ucundan yufkanızı büzerek,oklavadan çıkarıp,yağladığınız,tepsiye ya da borcama koyun.Diğer yufkaları da aynı işlemden geçirerek,yanyana dizin.

  5. Kalan eritilmiş yağınızı,burmalarınızın üzerine gezdirin ve 160 derece de ısıtılmış fırında altın rengi olana kadar pişirin.

  6. Bu arada burmalarınızı hazırlamaya başlamadan önce,şerbetinizi kaynatmaya başlamış olun.Şerbet şurup kıvamına geldiğinde içine bir kaç damla limon damlatıp,ateşten alın.

Burmanız kızarıp piştiğinde,burma sıcakken ılık şerbeti üzerine gezdirin ve bırakın biraz,dinlenip,şerbetini çeksin.Afiyetle yiyin.


Ben 2.defa yaptığımda tepsimin 10 adet aldığını bildiğimden, 20 adet yufkayı ayırıp,geri kalan yufkaları elimde küçük küçük parçalayıp,dövdüğüm ceviz içi ile karştırıp,burmaların içine koydum çok daha güzel oldu.


Günleriniz renkli,ağzınız tatlı olsun................

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler