Mandalina Pelteli Sarma Tatlı

Merhabalar :)
Güneşli güneşli kar yağışı devam ediyor şehrimizde..
Harika bir haftasonunun ardından bugün biraz geç geldim buraya:) Ama gelişim güzel oldu:) Cici misafirlerimi ağırladığım bu sofrada bence en güzel lezzet bu tatlı idi :) Dr. oetkerin peltelerinin çileklisini burada denemiştim.. Şimdi sıra mandalinalısında :)

Malzemeler:
250 gr margarin
1 su bardağı un
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket mandalinalı pelte
1 pk. petitbeurre bisküvi
1 Çay bardağı hindistan cevizi

Yapılışı:
Küçük bir tencere içerisinde yağ eritilip üzerine un eklenir hafif un kokusu gelene kadar kavrulup süt eklenir biraz karıştırılıp şekeri ilave edilir ve koyulaşana kadar kısık ateşte pişirilir. Kaynamaya başlayınca vanilin ilave edilip bir taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınır.
Büyük fırın tepsisi ıslatılıp muhallebi serilir, ılınması beklenirken mandalinalı pelte pişirilip tatlının üzerine yayılır ve tatlı soğuduktan sonra eşit parçalara kesilir, spatula yardımı ile rulo yapılıp bisküvi hindistan cevizi karışımına bulanır. Buzdolabında tercihen bir gece dinlendirilip servis edilir..

Afiyet bal şeker olsunn...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler