Malzemeler:
yarim kilo dolma biber
1 adet orta boy kurusogan
1 su bardagi pirinc
1 adet domates
1 tatli kasigi domates salcasi
1 tatli kasigi biber salcasi
tuz, karabiber
taze veya kuru nane
1 cay bardagi zeytinyagi veya cicek yagi
Yapilisi:
Biberleri yikayip iclerini temizleyin. Yikanmis pirinci bir kaba alin, üzerine sogani ve domatesi rendeleyin. Yagin yarisini, salcalari, tuzu ve baharatlari ekleyip karistirin. Biberleri yarisina kadar doldurup üzerlerini domates kabuklariyla kapatin. Borcam veya normal bir tepsiye biberleri yan dizin. Biberlerin yarisina kadar gelecek sekilde tepsiye su koyup kalan yarim bardak yagi da üzerlerine gezdirin. 200 dereceli firinda biberleri pisirin. Biberlerin üstü kizarinca, ters cevirip diger taraflarinin da pismesini saglayin ve ilik servis yapin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder