CEVİZLİ KURABİYE

Kısa bir aradan sonra herkese merhaba.Bloğuma eskisi gibi zaman ayıramıyorum ama şu sıralar
bir yandan okulun son günleri geldi not giriliyor diğer yandan geziler,piknikler,sıcaklar....Bütün bu koşuşturmaya da yeni eve taşınma telaşı ,mobilya seçmek derken fazla zaman kalmıyor bloğa...Evimden resimleri de paylaşacağım sizlerle ama herşey dört dörtlük olup eve yerleşince.
Gelelim mis kokulu kurabiyemize.Cumartesi yapmış olmama rağmen çarşamba günü ilk günkü tazeliğini koruyordu.Pikniğe kaymakam ve eşi de katılmıştı.Onlara da ikram ettim.Sayın kaymakamım ve eşi de tam not verdiler bu kurabiyelere.

Kurabiyeleri Sinangil sade kek unu ile yaptım.Ama yaparken ayrıca kabartma tozu eklememem gerektiğini unuttum.Çünkü Sinangil kek unlarında kabartma tozu oluyor.Fırında pişerken aklıma geldi.Tabi kurabiyeler büyüdükçe büyüdü,büyüdükçe büyüdü veeeeee tepside bütünleştiler!!!!
Aslında yuvarlaktılar yani.Siz siz olun Sinangil kek unları ile kurabiye yaparken kabartma tozu kullamayın!

CEVİZLİ KURABİYE

MALZEMELER:
125 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri,
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın ,
1 çay bardağı sıvı yağ,
vanilya
kabartma tozu
ve un.
HAZIRLANIŞI:
Malzemelerimizi yaoğurma kabına alıp yoğuruyoruz.Unu azar azar eklemekte fayda var.Yumuşak bir hamur olmalı.Elimizle yuvarlak şekil verdikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.Önceden ısıtılmış 170 derecede hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler