MALZEMELER
500 gr tel kadayıf,
125gr tereyağı,
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi,
1 su bardağı ılık süt.
ŞERBETİ:
3 su bardağı şeker,
3 su bardağı su,
3 su bardağı su,
yarım limon suyu
YAPILIŞI:
Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.Tereyağını eritip ılıtıyoruz ve tel kadayıfları bir kapta tereyağı ile harmanlıyoruz.Tatlıyı yapacağımız fırın kabına tel kadayıfın yarısını döşüyoruz,üzerine iri kıyılmış cevizleri serpiştiriyoruz.Kalan kadayıfı ilk katın üzerine yayıyoruz.Üzerine çeşitli yerlerine tereyağı parçaları koyuyoruz ve önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra üzerine sütü gezdirerek döküyoruz ve aliminyom folyo ile kaplayıp fırında 5 dk kadar çemesini sağlıyoruz.Fırından alıp şerbetimizi de döküyoruz,Tekrar fırına koyup biraz bekliyoruzTatlımız şerbeti çektikten sonra .2-3 saat sonra servise hazır.
AFİYET OLSUUUUUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder