Ayrıca bu güzel yemeği sevgfili Sevil'in hazırladığı '' İFTAR BEREKET ETKİNLİĞİ 2 ''için...
Kolay gelsin canım...
Ramazanın ilk gününde özel bir yemek yapmak istedim ve Hünkar beğendi yaptım.Eşim ve ben yerken inanılmaz bir keyif aldık.Adını kesinlikle hak eden bir yemek,eğer hiç denemediyseniz hemen deneyin derim.
Bu günkü menümüz şöyleydi:
Nohutlu buğdaylı yuvalama çorbası,
Hünkar beğendi,
Pirinç pilavı
salata,turşu,yoğurt
Cevizli telkadayıf tatlısı.
Geçelim tarifimize;HÜNKAR BEĞENDİ
MALZEMELER:(2 kişilik)
4 adet közlenmiş soyulmuş patlıcan,
250 gr kuşbaşı doğranmış et,
1 adet orta boy ince kıyılmış soğan,
1 adet rendelenmiş domates,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 adet ince kıyılmış biber.
BEŞAMEL SOS İÇİN
1 su bardağı süt,
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ,
tuz,karabiber.
YAPILIŞI:Öncelikle patlıcanları fırında közleyip soyuyor ve ince ince kıyıyoruz.
Eti düdüklüde pişiriyoruz.Bir tencerede ince kıyılmış soğanı ve biberi sıvı yağ ile kavuruyoruz,domates saçasını ekleyip biraz daha karıştırıyoruz ve eti ekliyoruz,rendelenmiş domatesi ,tuz ve karabiberini ekleyip beş dakika kadar steliyoruz ve altını kapatıyoruz.
Başka bir tencereye tereyağı ve unu koyup orta etşte biraz kavuruyoruz ,daha sonra sütü ve tuzu da ilave ediyoruz ve hızlı bir şekilde koyulaşıp kıvam alana kadar karıştırıyoruz.Kıvam aldıktan sora incecik kıyılmış közlenmiş patlıcanı da ekleyir 2 dk kadar karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz.
Servis tabağına önce beşamel soslu patlıcanı,üstüne de etimizi koyup sıcak olarak servis ediyoruz.
AFİYET OLSUUUUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder