Çikolata Soslu Alman Pastası


Merhabalar..
Bu güzell  pırıl pırıl pazar gününde eşim ve bebeğimle nefis bir kahvaltı sonrasında ise harika bir yürüyüş ve kahvaltı yaptık çok enerji doluyum maşallahh :) Bir de babamın memleketten çilek getirdiğini duydum ya Allah :) Değmeyin keyfime:) Yarını beklemeden cuma günü hazırladığım nefiss alman pastalarını bugünden paylaşayım istedim .) belki haftaya tatlı bir başlangıç yapmak istersiniz...
Tarif sevgili Necla Ablamdan , yayınladığı zaman not etmiştim ve yapmak için bekliyordum cuma günü gün bugün dedim veee işte pastalar:) Ben sadece üzerlerine pudra şekeri yerine drç oetkerin yeni ürünü fındıklı çikolatalı sosu ekledim.. Güzel oldu :) Verdiğim tarifle yaklaşık 3 tepsi yani 60 adete yakın minik pastacık çıkıyor, isterseniz yarım ölçü yapıp daha az pastacık elde edebilirsiniz.. :)

Malzemeler:
1 kg. un
200 gr. tozşeker
200 gr. tereyağ
1 pk. yasmaya
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı mahlep
Yoğurmak için ılık süt yada su
Kreması:
1 lt. süt
1 su bardagı şeker
1 yumurta
100 gr. tereyag
4 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 pk. vanilin
Üzerine:
Fındıklı çikolata sos

Yapılışı:
Hamuru için: Un yoğurma kabına elenerek ortası havuz açılır. Maya ılık süt eritilir.Diğer malzemeler de eklenerek ılık süt yada su ilave ederek poğaça hamurundan biraz daha sert kıvamlı bir hamur yoğrulur. Ilık bir ortamda üzerine nemli bir bez örtülerek iki katı kabarana kadar mayalandırılır.
Dinlenen hamur iri bezelere ayrılarak merdane ile 1 cm. kalınlığında açılır. Yağlı kağıt serili tepside sıralanan hamurlar 10 dk. tepside mayalandırılır ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirilir.
Kreması için; süt, şeker, yumurta, un ve nişasta çırpılıp ocağın altı yakılır ve karıştırarak pişirilmeye başlanır. Kaynadıktan sonra beş dk daha pişirilip, tereyağ ve vanilin eklenir. Eriyince ocağın altı kapatılır.
Fındıklı Çikolatalı Sos tarifine göre 500 ml. süt ile pişirilir..
Pişen pastacıklar ortalarından sandviç gibi kesilir.Arası krema ile doldurulup servis tabağına alınır.
Üzerlerine ılınmış sostan birer kaşık dökülüp buzdolabında dinlendirilir.
Servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun :)



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler