CIKOLATALI KREM


Cumartesi günü Berkin'le birlikte bu kremi yaptik.Bu tatliyi gecen hafta okulda yapmislar ögretmeni ile birlikte ve aynisindan evde de yapmak istedi.Cok güzel ve hafif bir sütlü tatli.

MALZEMELER:
1 paket (100 gr) siyah cikolata
2 yemek kasigi tozseker
2,5 yemek kasigi misir nisastasi
1 paket vanilya
yarim litre süt
150 ml taze krema
YAPILISI:
Tencereye nisasta ve vanilyayi koyup karistirin. 100 ml sütü katip cirpici ile güzelce karistirin.Kalan sütü de katip tencereyi ocaga alin ve kisik ateste devamli karistirarak pisirmeye baslayin.Kaynamaya basladiktan sonra da birkac dakika daha pisirin.Tencereyi ocaktan alin.Cikolatayi bir kaba parcalayin ve sekerle birlikte karistirin.Bunu sicak kremin oldugu tencereye katin ve cikolata ile seker eriyinceye kadar karistirin.Bu kremi büyük bir cam kaba koyun ve karistirarak sogumasini saglayin ve daha sonra buzdolabinda iyice soguyuncaya kadar bekletin.Ayri bir kapta taze kremayi sertlesinceye kadar cirpin ve soguyan kreme yedirin ve kaselere bosaltip servis yapin.
AFIYET OLSUN!


Berkin kremayi karistirirken
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler