Çilekli Aşk Pastası

Sevgili hanımlar yılbaşi yaklaşıyor sevdiklerinize güzel leziz yemekler hazırlamak için yaşadığınız telaş malum,dedimki daha zaman var ama şimdiden sevgili hanımlara bazı tarifler verelimki belki kararlarında yardımcı olabiliriz.

Çilekli aşk pastası



Malzemeler

1 adet hazır sade kek—1 su bardağı soğuk süt—2 çorba kaşığı pudra şekeri—2 çorba kaşığı tarçın—2 su bardağı çilek—2 paket çilekli krem şanti—2 su bardağı süt.



Yapılışı

1 su bardağı süt,pudra şekeri ve tarçını karıştırıp buz dolabında bekletin.diğer tarafta 2 paket krem şantiyi ve 2 bardak sütü krema kıvamına gelene dek çırpın .


Bu kremanın üçte birini krema torbasına alıp buz dolabına koyun.kalan krem şantinin içine çilekleri ince ince doğrayın ve karıştırın.


Hazır kekimizin üst ve alt tabanını kalp şeklinde kesin.buzdolabında bekleyen tarçınlı sütü çıkarın ve kestiğiniz kalp şeklindeki keklerin üzerini tarçınlı sütle ıslatın.


Alt tabanı servis tabağına yerleştirin,üzerine çilekle karıştıdığımız krem şantiyi iyice sürün diğer keki üzerine kapatın.Buz dolabında bekleyen torbadaki krem şantiyi alın ve kekin üzerinden başlıyarak çevresine şekil vererek sıkın.örneğin ufak ufak top şeklinde, çiçek şeklinde sıkabilirsiniz.pastanın orta bölümünede kalan çilekleri yerleştirip 20 dakika buzdolabında bekletin ve servis edin.Afiyet olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler