İncir Tatlısı
Malzemeler
Yarım kilo kuru incir—1 su bardağı ceviz içi—1 su bardağı kuru üzüm—1 çay kaşığı tarçın-- Şurup yapımı—2 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su ile birlikte kaynatılır ateşten indirmeye yakın 1 çorba kaşığı limon suyu ilave edilerek şerbet yapımı tamamlanır.
Yapılışı
İncirleri şişmesi için geceden suya koyalım.ertesi gün baş saplarını keserek içlerini açalım.ceviz içi,kuru üzüm,tarçını karıştırıp incirlerin içini dolduralım.sonra bir tepsiye dizelim ve yaptığımız şerbeti üzerlerine dökerek 175 derecede ayarlı fırında 15 dakika pişirelim. Piştikten sonra ılınınca kaymakla servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder