İncir Tatlısı

İncir Tatlısı




Malzemeler

Yarım kilo kuru incir—1 su bardağı ceviz içi—1 su bardağı kuru üzüm—1 çay kaşığı tarçın-- Şurup yapımı—2 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su ile birlikte kaynatılır ateşten indirmeye yakın 1 çorba kaşığı limon suyu ilave edilerek şerbet yapımı tamamlanır.



Yapılışı


İncirleri şişmesi için geceden suya koyalım.ertesi gün baş saplarını keserek içlerini açalım.ceviz içi,kuru üzüm,tarçını karıştırıp incirlerin içini dolduralım.sonra bir tepsiye dizelim ve yaptığımız şerbeti üzerlerine dökerek 175 derecede ayarlı fırında 15 dakika pişirelim. Piştikten sonra ılınınca kaymakla servis edelim. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler