MALZEMELER:
1 litre süt,
9 yemek kaşığı irmik,
10 yemek kaşığı şeker,
yarım su bardağı iri çekilmiş fındık,
yeteri kadar tarçın.
HAZIRLANIŞI:
Sütü,irmiği,şekeri tencereye alıp kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz.
Pişen tatlımızın yarısını ıslattığımız borcama alıyoruz.Üzerine bol fındık döküyoruz.İsterseniz dilimlenmiş muz da koyabilirsiniz.Biraz da tarçın serpiyoruz.Daha sonra kalan tatlıyı üzerine döküyoruz ve hazırlamış olduğumuz çikolata sosunu üzerine yayıyoruz.Fındığımızın geri kalanını da bolca tatlımızın üzerine serpiyoruz ve soğuması için kenara alıyoruz.
Soğuduktan sonra mmmmm afiyetle yiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder